צילומים עם בעלי חיים

למה התמונות שלי לא מספיק בפוקוס?

במשך השנים, המצלמה הולכת והופכת למשוכללת יותר ויותר, והרבה דברים שפעם צלם היה צריך להשקיע שעות כדי לעשות – המצלמה עושה אוטומטית ברגע אחד. אחד מהתחומים שבהם התפתחה המצלמה ביותר היא הפוקוס, שהפך לאוטומטי ולמקצועי ביותר.

עם זאת, לכל צלם יש את הרגעים המתסכלים שבהם הוא חוזר הביתה ורואה שכל התמונות האחרונות שלו היו ללא פוקוס. איך נמנעים מזה? למה הפוקוס האוטומטי לא חכם מספיק? ננסה לתת לכם מספר סיבות לכך במאמר שלפניכם:

1. רעידות של המצלמה

הסיבה השכיחה ביותר לתמונות מטושטשות היא רעידות של המצלמה, המתרחשות כאשר המצלמה שלכם זזה במהלך החשיפה. זה קורה בעיקר אם אתם משתמשים במהירות תריס איטית ללא התקן מייצב כמו חצובה או מונופוד, שאז כל רעידה הכי קטנה ביד, גם רעידות טבעיות שלא מורגשות בכלל, תיצור מריחה בתמונה. שימוש בחצובה או מונופוד ימנע את רעידת המצלמה, אבל אם אין לכם אותם בהישג יד – ישנן שתי דרכים להוריד את כמות הרעידות:

  1. נסו להשתמש במהירות תריס מהירה יותר או בהגדרת ISO גבוהה יותר, כדי לאפשר ליותר אור להיכנס לתוך המצלמה, וכך השפעת הרעידות תופחת.
  2. נסו להצמיד את המצלמה לאובייקט יציב כמו קיר או עץ, או להשתמש בגוף שלכם כדי לספק תמיכה נוספת ולהמעיט את הסיכוי לרעידות.

כלל האצבע עבור צילום ללא חצובה הוא להשתמש במהירות תריס שהיא לפחות כמו אורך העדשה שלך (למשל: מהירות תריס של 1/50 שניות עבור עדשת 50 מ"מ).

2. שימוש בפוקוס אוטומטי

נכון שלהשתמש בפוקוס אוטומטי זה כיף וחוסך הרבה זמן, אבל לפעמים, אם אתם משתמשים בפוקוס אוטומטי, אתם עלולים להיתקל בבעיות עם דיוק המיקוד. מצלמות מסוימות עשויות להתקשות להתמקד בתנאי תאורה חלשה, או להיתקל בקושי לעקוב אחר אובייקטים בתזוזה. כדי לטפל בבעיות אלו, נסו להשתמש במיקוד ידני, או נסו מספר מצבי פוקוס אוטומטי שונים כדי למצוא את המצב המתאים ביותר עבורכם.

3. עומק שדה לא נכון

עומק שדה הוא האזור של התמונה שנמצא בפוקוס, והוא נקבע על ידי מספר גורמים, כולל הצמצם, אורך העדשה והמרחק בין המצלמה למצולם. אם אתם מצלמים עם צמצם רחב (f/1.8, למשל), עומק השדה שלכם יהיה רדוד, כלומר – רק חלק קטן מהתמונה יהיה בפוקוס. זה יכול להיות נהדר ליצירת אפקט עומק שדה רדוד, אבל אם לא תמקדו את התמונה על הנקודה המדויקת – יכול להיות שחלקים מהתמונה שלכם יהיו מטושטשים. ודאו שאתם משתמשים בצמצם המתאים למצב, ושאתם מתמקדים בחלק הנכון של הסצנה.

4. אובייקט בתזוזה

אם אתם מצלמים אובייקט בתזוזה, כמו בעל חיים בתנועה, ילדים רצים, אירוע ספורט או ריקודים בחתונה – אתם חייבים לוודא שמהירות התריס שלכם גבוהה יותר ממהירות התנועה של האובייקט. כיוון שצילום בעצם "מקפיא" את התנועה, אם האובייקט זז מהר יותר ממהירות הצילום – תקבלו תמונה מרוחה. כדי להימנע מכך, השתמשו במהירות תריס גבוהה יותר.

לסיכום: צילום זה כמו כל דבר עניין של תרגול למידה וניסיון, יצאה תמונה לא בפוקוס? לא קרה כלום, קורה לכולם (גם לי) תעמדו, תכוונו ונסו שוב. בסוף התוצאה תצא מושלמת.